Source |
|
Contributor |
|
Approved |
Yes |
English term |
micro-organisms |
Language |
Translations |
Dutch |
micro-organismen |
Dutch/Belgium |
micro-organismen |
French |
micro-organisme |
French/Belgium |
micro-organisme |
English definition |
- groups of microscopic organisms, some of which cannot be detected without the aid of a light or electron microscope, including the viruses, the prokaryotes (bacteria and archaea), and eukaryotic life forms, such as protozoa, filamentous fungi, yeasts and micro-algae. [CUB] - a micro-organism is a protozoean, fungus, bacterium, virus or other microscopic self-replicating biotic entity. [FAO bis] |
Language |
Translations |
Dutch |
zeer kleine organismen zoals bacteriën, gisten, diatomeeën, eencellige wiertjes, protozoën, enz. Ze spelen een onmisbare rol in de ecosystemen (humusvorming, afvalverwerking, ...). In aquatische ecosystemen bestaat vooral het fytoplankton uit micro-organismen, dat de basis vormt van de voedselketens. Vanuit menselijk standpunt zijn er ook schadelijke micro-organismen, zoals ziekteverwekkers en organismen verantwoordelijk voor voedselbederf. Anderzijds zorgen micro-organismen voor de biologische zuivering van afvalwater. Voor het bereiden van kaas wordt gebruik gemaakt van bepaalde bacteriën en schimmels, voor het bereiden van alcohol van gisten. |
Dutch/Belgium |
zeer kleine organismen zoals bacteriën, gisten, diatomeeën, eencellige wiertjes, protozoën, enz. Ze spelen een onmisbare rol in de ecosystemen (humusvorming, afvalverwerking, ...). In aquatische ecosystemen bestaat vooral het fytoplankton uit micro-organismen, dat de basis vormt van de voedselketens. Vanuit menselijk standpunt zijn er ook schadelijke micro-organismen, zoals ziekteverwekkers en organismen verantwoordelijk voor voedselbederf. Anderzijds zorgen micro-organismen voor de biologische zuivering van afvalwater. Voor het bereiden van kaas wordt gebruik gemaakt van bepaalde bacteriën en schimmels, voor het bereiden van alcohol van gisten. |
French |
- groupe d’organismes microscopiques, dont certains ne peuvent être détectés qu’à l’aide d’un microscope optique ou électronique, comprenant les virus, les procaryotes (bactéries et archéobactéries) ainsi que les formes de vies telles les eucaryotes, les protozoaires, les champignons filamenteux, les levures et les microalgues. [CUB] - un micro-organisme est un protozoaire, champignon, bactérie virus ou autre entité biotique microscopique qui se reproduit. [FAO bis] |
French/Belgium |
- groupe d’organismes microscopiques, dont certains ne peuvent être détectés qu’à l’aide d’un microscope optique ou électronique, comprenant les virus, les procaryotes (bactéries et archéobactéries) ainsi que les formes de vies telles les eucaryotes, les protozoaires, les champignons filamenteux, les levures et les microalgues. [CUB] - un micro-organisme est un protozoaire, champignon, bactérie virus ou autre entité biotique microscopique qui se reproduit. [FAO bis] |
|