News Collectionne les Biopin's !

Met ‘Verzamel de Biopins!’ laat het provinciebestuur gezinnen op een leuke manier kennismaken met de biodiversiteit van Limburg.

Deze campagne vindt niet toevallig plaats in 2010. De Verenigde Naties riepen 2010 uit tot ‘Internationaal Jaar van de Biodiversiteit’. Dit jaar vestigt het Limburgse provinciebestuur het hele jaar door aandacht op de achteruitgang van de biodiversiteit en dat niet enkel op wereldniveau.

Het Provinciaal Natuurcentrum organiseert deze campagne in samenwerking met de natuurcentra.

Concerned URL http://www.limburg.be/provincie_limburg.htm?id=45053&ch=INT&lbl=...milieuennatuur
Source Provincie Limburg
Release date 30/06/2010
Contributor Vinciane Dutordoir

Bij een bezoek aan een deelnemend natuurcentrum krijg je vijf vragen over biodiversiteit. Zoek de juiste antwoorden in of rond het centrum en verdien één pin per juist antwoord.

De pins mag je op goed geluk grabbelen, maar opgelet: niet alle pins kun je overal vinden.

De biodiversiteit is niet overal hetzelfde. De ene soort leeft bijvoorbeeld bijzonder graag in een gebied waar veel heide is, terwijl de andere het liefst van al in bossen vertoeft. En als je weet dat er niet overal in Limburg bossen of heide zijn, weet je zelf al dat je niet elke soort overal in Limburg zal vinden.

En dat is net hetzelfde met de biopins. Je vindt de biopin van een soort enkel in het natuurcentrum in de streek waar de soort in de natuur ook voorkomt. Dus je moet op zoek naar het voorkomen van de soorten in Limburg.

En dat is nog niet alles! Sommige soorten kunnen makkelijk overleven en zijn dus met heel veel. Andere soorten hebben het moeilijker en zijn dus met heel weinig. Ook dat is zo met de biopins. Van de 10 soorten zijn er 3 die niet zo veel voorkomen. Weet jij welke?

Please note that this information has expired.